Pekingi part
Vaade söögikoha saali. Koha nimi on muide Quan Qu De.
Kokk lõikab mulle pardi küljest viile lahti. Ta parem käsi liikus nii kiiresti, et fotole jäi see udune.
Pärastlunal tegin kosutava paaritunnise une, kirjutasin blogi ja poole kaheksa paiku läksin välja eesmärgiga külastada Pekingi parimat ja tuntumat pekingi pardi söömise kohta, mis asus samuti hotelli lähedal.
Seal oli väga palju rahvast, ja kuigi see söögikoht on ka väga suur, pidi ikkagi pool tundi ootama, enne kui laua sain. Inimestele antakse järjekorranumbrid kätte ja siis hüütakse nende number välja, kui laud vabaneb. Hea mõte oleks seal laud eelnevalt bronnida, seda ma muidugi ei teadnud. Kuna see koht on ka turistide seas väga populaarne, oskasid ettekandjad ka kõik mingil määral inglise keelt. Tellisin siis seda paljukiidetud pekingi parti, külma kurgisalati (sama, mida Kopli hiinakaski saab) ja pudeli õlut (Hiinale tavapäraselt liiga soe). Part oli tõesti sulnis, palju parem kui see, mida me eelmisel aastal kuskil kõrvalises kohas sõime. Siinsel pardil polnud naha all mingit rasvakihti, liha oli pehme, nahk krõbe ja rasvast läbi imbunud. Sõin siis seda õhukese pannkoogi sisse keeratult ja kuigi kogus oli väike, täitis see üllatavalt ruttu kõhtu. Luksuslikule kohale vastav oli ka hind – arve oli 123 jüääni, aga iga viimane kui jüään sellest summast vääris kulutamist! See koht on absoluutne must Pekingi külastajatele!